• 12 juni 2023 Makelaardij van de Laar:

  aankoop makelaar

  Bij het verkopen van een woning schakelt 85% van de mensen een makelaar in. Maar bij het aankopen van een woning wordt er vaak niet als eerste gedacht aan een makelaar, terwijl dit toch degelijk het verschil kan maken in het wel of niet bemachtigen van de woning. In dit artikel gaan wij jullie uitleggen, waarom een aankoopmakelaar juist heel belangrijk is.

  Wat doet een aankoopmakelaar?

  Een van de reden waarom een aankoopmakelaar vaak over het hoofd wordt gezien, is omdat mensen niet weten wat een aankoopmakelaar nou precies doet. Terwijl een verkoopmakelaar juist optreedt voor de belangen van de verkoper, treedt de aankoopmakelaar juist op voor de belangen van de koper. De aankoopmakelaar neemt eigenlijk het hele aankooptraject uit handen. Zo bekijkt de makelaar de juridische aspecten en de waarde van de woning, daarnaast voert de makelaar de onderhandelingen met de verkopend makelaar en probeert hij voor jou als koper een zo’n laag mogelijke prijs eruit te halen met de gunstigste voorwaarden.

  Waarom is een aankoopmakelaar inschakelen nu zo belangrijk?

  Een aankoopmakelaar kan je in veel verschillende opzichten helpen. Een aankoopmakelaar heeft natuurlijk veel meer ervaring en een beter inzicht in de markt. Daarnaast laat jij je als persoon vaak veel meer beïnvloeden door je emoties, waardoor het nog wel is voorkomt dat je een veel te hoge prijs biedt of net wat dingetjes over het hoofd ziet. Een makelaar zal eerder zakelijk naar de woning kijken. Een aankoopmakelaar zal er voor jou het beste uit willen halen, iets wat je zelf misschien niet zal lukken.

  Ben jij nu opzoek naar een aankoopmakelaar? Neem contact met ons op en wie weet woon jij binnenkort in jouw droomwoning!!

   

  Vragen over dit onderwerp? Whatsapp met ons op 0413-472118

Ondernemend Sint-Oedenrode

Postadres
Lieshoutseweg 60B
5491 RR Sint-Oedenrode

Kvk17108484
Btw8074.04.603.B.01
IBANNL25 RABO 0198259069

Stuur ons een e-mail

Platform Ondernemend Meierijstad

Voor vragen of (briljante) ideeën die te maken hebben met ondernemen in Sint-Oedenrode en/of Meierijstad, kun je ook terecht bij het Platform Ondernemend Meierijstad. Stel je vraag via onderstaand formulier; POM spant zich in voor een snel én duidelijk antwoord.