• 06 februari 2023
  HKB:

  Tips om werknemers binnenboord te houden

  Een op de vijf werknemers wisselde vorig jaar van baan (Bron UWV). Weet jij wat belangrijk is om werknemers duurzaam binnenboord te houden♻️? Er zijn een aantal factoren waar je geen invloed op hebt. Weet jij wat nodig is en waar je wel invloed op hebt ✅? Om een begin te maken, hoe ben jij bezig met je mensen?

  1 ➡️ Wanneer is voor het laatst naar je functieomschrijvingen gekeken?
  2 ➡️ Hoe worden mensen echt beloond in jouw bedrijf? Beloon je capaciteiten, ervaringen en reputatie of beloon je dienstverband, functieniveau, politieke relaties en functietitel?
  3 ➡️ Hoeveel autonomie hebben mensen om hun werk zelf vorm te geven (jobcrafting) en hoe ondersteun je dit? Zijn er mogelijkheden dat mensen hun ideeën kunnen delen en van anderen kunnen leren?
  4 ➡️ Hebben mensen tijd om na te denken over hun werk en het beter te maken? Of is iedereen in overwerkt en toegewijd aan doelen en tegenstrijdige prioriteiten? Hoe train je managers om doelen toe te wijzen en teams te managen?
  5 ➡️ Kunnen mensen zonder angst van team naar team of van groep naar groep gaan? Kunnen ze terugkeren naar hun oude baan als ze falen? Wordt regelmatige jobrotatie zonder promotie aangemoedigd? Vertel je verhalen van mensen die in nieuwe rollen zijn gestapt en hebben bijgedragen door hun relaties en brede kennis van het bedrijf?

Ondernemend Sint-Oedenrode

Postadres
Lieshoutseweg 60B
5491 RR Sint-Oedenrode

Kvk17108484
Btw8074.04.603.B.01
IBANNL25 RABO 0198259069

Stuur ons een e-mail

Platform Ondernemend Meierijstad

Voor vragen of (briljante) ideeën die te maken hebben met ondernemen in Sint-Oedenrode en/of Meierijstad, kun je ook terecht bij het Platform Ondernemend Meierijstad. Stel je vraag via onderstaand formulier; POM spant zich in voor een snel én duidelijk antwoord.