• 08 november 2022 Ondernemend Sint-Oedenrode:

  BtB bij Van Deursen Dier & Tuin

  “Dit is een bijzondere plek, het ruikt goed!” gaf BtB-voorzitter Rob Jansen dinsdag 8 november aan. Hij was blij dit bedrijfsbezoek te mogen openen. “Ik kwam vroeger al bij Toos en Jan van Deursen, toen ze nog op de Eerschotsestraat zaten.”

  Na een korte terugblik op de vorige activiteiten deelde Rob met trots mee dat de nieuwe website eraan komt. Inkoppers is er druk doende mee. Ook het ledenaantal van de BtB groeit gestaag. Er waren weer zeven nieuwe leden te verwelkomen. Een van hen, Willem van Ruuremonde van Uitjesrooi.nl, nam plaats ‘op het kratje’ en vertelde enthousiast over de groepsactiviteiten die zij organiseren: “Plezier staat voorop!”

  Daarna was het de beurt aan Harry en Ilse van Deursen. Hoewel ze weleens dachten ‘Wat is hier nu te zien? Het is alleen een loods met zakken!’ was nu het moment gekomen om de deuren wagenwijd open te zetten. De uitbreiding met hun nieuwe winkel ‘Van Deursen Dier en Tuin’ gaf aanleiding om alles mooi te poetsen en een open dag te organiseren. Het bezoek van BtB was daarbij een logisch vervolg. Harry nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van hun bedrijf, dat 77 jaar geleden begon met zijn opa Harry. Net na 1945 nam hij een stoommaalmolen over onder de knoptoren. Toen eind jaren vijftig de straat verbreed werd, verhuisde het bedrijf naar Eerschotsestraat 67. Eind jaren zestig nam Harry’s vader Jan het bedrijf over. Er werden geen kolen meer verkocht, maar wel hondenvoer. “Dat vond opa Harry maar raar!”

  Harry en Ilse gingen in 2008 bij het bedrijf wonen en werkten er samen met Jan en Toos. Het assortiment werd groter en het team medewerkers groeide. Omdat het laden en lossen van de vrachtwagens op de Eerschotsestraat niet handig meer was, zochten ze naar een bedrijfspand in Sint-Oedenrode. “We wilden niet naar Nijnsel,” vertelt Harry met een lach. Toch werd dit pand na enig schoonmaakwerk de ideale locatie voor Van Deursen. Vol trots leidde Harry de aanwezigen rond in de loods en vertelde over het assortiment en de innovatieve producten die ze ontwikkeld hebben en verkopen. Ook Ilse straalde: “Naast productadviseurs zijn we ook voedingsconsulenten. We willen weten waar we over praten en onze klanten goed adviseren.”
  De avond werd afgesloten met een netwerkborrel in een bedrijf dat gerund wordt door gepassioneerde ondernemers met hart voor de zaak.

Ondernemend Sint-Oedenrode

Postadres
Lieshoutseweg 60B
5491 RR Sint-Oedenrode

Kvk17108484
Btw8074.04.603.B.01
IBANNL25 RABO 0198259069

Stuur ons een e-mail

Platform Ondernemend Meierijstad

Voor vragen of (briljante) ideeën die te maken hebben met ondernemen in Sint-Oedenrode en/of Meierijstad, kun je ook terecht bij het Platform Ondernemend Meierijstad. Stel je vraag via onderstaand formulier; POM spant zich in voor een snel én duidelijk antwoord.