• 17 mei 2023 Ondernemend Sint-Oedenrode:

  Ondernemersavond 9 mei: Duurzaam inspirerend!

  Op dinsdag 9 mei was het tijd voor een mooie, inspirerende bijeenkomst. Met ongeveer 80 leden waren we te gast bij Neovito aan de EXIT9@A50, uitgenodigd door Groenewoud Gas en het Verdi Ontdeklab. 

  Verdi OntdekLab
  Neovito betekent letterlijk ‘de kraamkamer voor morgen’ en staat voor nieuw leven. Een duurzame gedachte die de hele avond misschien wel definieerde. Vanuit het Verdi Ontdeklab was het woord aan Koen Broeren. De leerkracht hybride leren nam de leden tijdens een bevlogen presentatie mee in de verbinding tussen het basisonderwijs en het bedrijfsleven. 

  De jeugd is de toekomst
  Met in het achterhoofd de 17 internationale ‘Sustainable Development Goals’ (vastgesteld door de Verenigde Naties voor de duurzaamheidsontwikkelingsagenda voor 2030) besprak Koen hoe een toekomstige medewerker meer en breder geschoold kan worden. Wat is nu belangrijk om de jeugd mee te geven?

  GroeneWoudGas
  Met de bus van Van Hoof Reizen staken de leden de A50 over voor een bezoek aan GroeneWoudGas. Eigenaar Frank van Genugten gaf een inspirerende rondleiding door zijn bedrijf. Het werd al gauw duidelijk waarom de ondernemer door de provincie Noord-Brabant werd beloond met een AgriFoodPluim. 

  Oplossing van de toekomst
  GoeneWoudGas maakt van dagverse koeienmest niet alleen groen gas, maar ook kunstmestvervangers, bodemverbeteraars, bio-based isolatie en plaatmateriaal. Een totaaloplossing waarbij de koe geen probleem is, maar juist ook de oplossing voor de toekomst kan zijn. 

  Na de bedrijfsbezoeken werd er nog enthousiast nagepraat tijdens de aansluitende netwerkborrel. 

Ondernemend Sint-Oedenrode

Postadres
Lieshoutseweg 60B
5491 RR Sint-Oedenrode

Kvk17108484
Btw8074.04.603.B.01
IBANNL25 RABO 0198259069

Stuur ons een e-mail

Platform Ondernemend Meierijstad

Voor vragen of (briljante) ideeën die te maken hebben met ondernemen in Sint-Oedenrode en/of Meierijstad, kun je ook terecht bij het Platform Ondernemend Meierijstad. Stel je vraag via onderstaand formulier; POM spant zich in voor een snel én duidelijk antwoord.