• 21 mei 2024
  Ondernemend Sint-Oedenrode:

  Oproep van Stichting Met je hart

  Dinsdagavond 14 november jl. waren wij te gast bij Braveau, op uitnodiging van de Ondernemersvereniging Sint-Oedenrode. Een mooie groep geïnteresseerde ondernemers heeft geluisterd naar ons verhaal en tevens genoten van de gastvrijheid èn het verhaal van Braveau.

  Wie is Met je hart?

  De Stichting Met je hart is een landelijke stichting met inmiddels ruim 50 lokaal opererende teams. Ons Rooise Met je hart team bestaat nu bijna 3 jaar. Wij hebben 52 gasten, een kernteam van 4 personen en daarbij 16 lokale vrijwilligers die ons ondersteunen. Met je hart Rooi heeft een plaatselijke ambassadeur; Ralf en Noortje van Restaurant De Beleving, waarmee we heel blij zijn. Zij dragen ons gedachtengoed mee uit.

  Doelgroep: Met je hart zet zich in voor ouderen met gevoelens van eenzaamheid, die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De eenzaamheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of verlegenheid en angst (durven de drempel niet over).

  Wat doen we?

  Wij organiseren diverse soorten lokale ontmoetingen voor lokale ouderen; dit gebeurt maandelijks. Onze gasten worden hierbij persoonlijk uitgenodigd via een fysieke uitnodigingskaart. Waar nodig worden mensen thuis opgehaald. De kern van Met je hart gaat uit van samen eten. Daarom werken we veel samen met de lokale horeca. Voorbeelden: lunch, muziek, spelletjes, koffie, jeu de boules, kerststukjes maken, museumbezoek. (Zie s.v.p. ook onze Facebook- of Instagram pagina).

  We ervaren maandelijks dat dit mensen verbindt, geluk brengt en heel veel dankbaarheid. Er ontstaan nieuwe vriendschappen, mensen komen uit hun isolement. Deze ontmoetingen zijn kosteloos voor onze gasten. Wel krijgen ze bij elke ontmoeting de gelegenheid om een kleine vrijwillige bijdrage te leveren.

  Signalering van ouderen met gevoelens van eenzaamheid gebeurt o.a. m.b.v. Welzijn de Meierij, thuiszorgmedewerkers, werkgroepjes Senior Rooi, buren, kennissen, familie.

  Wat willen we?

  Naamsbekendheid; ons verhaal vertellen, zodat steeds meer mensen ons weten te vinden. Bel ons als je een ‘niet pluis’ gevoel hebt …. Misschien ken je zelf ook wel iemand waarbij Met je hart goed zou passen?

  Hulp van en/of samenwerking met lokale bedrijven; wij zijn geheel afhankelijk van giften en donaties en opbrengsten van de jaarlijkse EET campagne. Maar dit zijn onzekere factoren. Er is geen geldstroom vanuit de landelijke organisatie. Elk lokaal team moet zichzelf bedruipen.

  Wij zouden het zeer waarderen als er ondernemers bereid zijn om iets voor MJH Rooi te betekenen;

  Dit kan financieel met een donatie (zie svp de QR code; steun een lokaal team; Sint-Oedenrode) en/of sponsoring, hiervoor hebben we speciale sponsorpakketten. Maar wij denken bijvoorbeeld ook aan een bedrijfsbezoekje met een groepje ouderen, misschien i.c.m. een gesponsorde lunch of iets lekkers. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zou het ook zeer goed passen als enkele medewerkers van uw bedrijf ons dan willen ondersteunen tijdens zo’n bedrijfsontmoeting, of wellicht zouden willen chauffeuren (veel gasten gebruiken een rollator).

  In ruil kunnen wij via sociale media aandacht geven aan betreffende ontmoetingen, met foto’s en naamsvermelding. Bijvoorbeeld via Facebook en Instagram. Ook plaatsen we regelmatig een artikel in de MooiRooi krant.

  Maar misschien zijn er vanuit de Rooise ondernemers nog wel meer ideeën, waar wij èn jullie heel blij van worden? We zouden het waarderen als jullie ons gedachtegoed mee uitdragen en daarmee deze kwetsbare ouderen weer de aandacht kunnen geven die zij verdienen. Voor meer informatie: www.metjehart.nl (gemeente Sint-Oedenrode)

Ondernemend Sint-Oedenrode

Postadres
Lieshoutseweg 60B
5491 RR Sint-Oedenrode

Kvk17108484
Btw8074.04.603.B.01
IBANNL25 RABO 0198259069

Stuur ons een e-mail

Platform Ondernemend Meierijstad

Voor vragen of (briljante) ideeën die te maken hebben met ondernemen in Sint-Oedenrode en/of Meierijstad, kun je ook terecht bij het Platform Ondernemend Meierijstad. Stel je vraag via onderstaand formulier; POM spant zich in voor een snel én duidelijk antwoord.